Ingrediënten

250 g speltmeel
250 g roggemeel
75 g sojavlokken
20 g gist
6 g rietsuiker
6 g zout
300 ml melk
200 g zaden- en notenmix (bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, maanzaad, sesamzaad, pompoenpitten en havervlokken)

Extra nodig

bakplaat, bekleed met bakpapier
deegkleedje of plastic kom en plasticfolie

Werkwijze

Meng het spelt- en roggemeel met het zout en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Kneed alles rustig tot een soepel deeg en laat het zo’n 30 minuten rijzen onder een deegkleedje of in een plastic kom, losjes afgedekt met plastic. 

Verwarm de oven voor op  220 ⁰C. 

Verdeel het deeg in 2 stukken en verdeel die ieder weer in 6 stukjes. Bol alle deegstukjes op. Bestrijk de broodjes met water en bestrooi ze met de zaden-notenmix. Neem 6 deegbolletjes en leg ze op de bakplaat: één in het midden en de andere vijf er aaneengesloten omheen. Doe hetzelfde met de overige 6 deegstukjes. Zorg dat de broden minimaal 10 cm uit elkaar liggen.

Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 ⁰C. Bak de broden in ca. 25 minuten gaar.

Tips
  • Op www.meesterlijkbrood.nl vind je instructievideo’s voor het kneden en opbollen van deeg.
  • Meer leren over (de basis van) brood bakken onder begeleiding van het team van Robèrt? Dan zijn onze broodcursussen iets voor jou.
Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.