Soms zit ik met partijen om tafel die je niet direct associeert met mijn vak. En vaak leer ik dan dingen die ik anders nooit geweten had. Zoveel mensen hebben werk waar ik niets van af weet! Maar ik vind het altijd heel erg leuk om hun verhalen te horen. Zo heb ik de afgelopen weken meerdere keren contact gehad met de harde werkers van ProRail, voor wie ik speciaal voor Burendag een spoorkoekje mocht ontwikkelen. 

Tijdens die meetings leerde ik dat ProRail maar liefst twee miljoen ‘buren’ heeft: mensen die binnen een straal van driehonderd meter van het spoor wonen. En die dus last kunnen hebben van werkzaamheden aan en treinen over het spoor. Of als bijvoorbeeld een station verbouwd wordt. Veel mensen kennen ProRail vooral van de blaadjes op het spoor… Dat ze er ondertussen ook voor zorgen dat de wissels goed werken, de bovenleidingen niet kapot gaan en de stations onderhouden, is iets waar je misschien minder vaak bij stilstaat. Er werken heel veel mensen bij ProRail om het mogelijk te maken voor de NS om de treinen veilig te laten rijden. Zelf heb ik daar ook meer sympathie voor gekregen door wat ik nu weet.

Burendag
Enfin, burendag is voor ProRail een hele logische dag om eens leuk contact met al die ‘buren’ op te zoeken. Daarom doen ze dit jaar actief mee met dit initiatief. En ik mag de koekjes bakken die ze aan hun buren gaan uitdelen! Het recept dat ik voor dit spoorkoekje heb ontwikkeld, hebben we in Kafé Van Leer verfijnd samen met een aantal buren die er op uitnodiging van ProRail waren. Het recept komt ook online, zodat mensen de spoorkoekjes ook thuis kunnen bakken. En wellicht kunnen uitdelen in de buurt…? Op 23 september mag ik het land in om samen met de buren van ProRail koffie te drinken. En koekjes te eten…Wat een fijne baan heb ik toch.

Fijne dagen!
Robèrt

PS Het was een geslaagde dag! Bekijk hieronder het verslag van ProRail.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.