Ingrediënten

150 g suiker
50 g glucose
50 ml water
70 ml slagroom
5 Jonagold-appels
4 plakjes bladerdeeg

Extra nodig

taartpan
appelboor

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de suiker, de glucose en het water in een pan en breng aan de kook. Laat koken tot een mooi bruine karamel; laat hem niet té donker worden, want dan wordt hij bitter. Voeg de slagroom toe en warm het geheel nog even goed door tot de suiker weer helemaal is opgelost en je een gladde karamel hebt. Verdeel de karamel over de bodem van de taartpan.

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in vijven en leg ze in twee lagen op de karamel. Druk goed aan.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartpan. Prik gaatjes in het deeg om te voorkomen dat het te veel rijst en leg het bovenop de appels.

Bak de tarte tatin ongeveer 35 minuten in de oven.

Draai de taart na het bakken om en zet hem op een rooster, zodat het overtollige vocht eruit kan lopen. Let op: het vocht is extreem heet!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.