Ingrediënten

4 romatomaten, in plakjes
4 plakjes bladerdeeg
olijfolie
80 g suiker
peper en zout

Extra nodig

4 bakvormpjes van ca. 12 cm Ø, ingevet

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.

Bestrooi de vormpjes met een heel dun laagje suiker. Bekleed de bodem van de vormpjes met plakjes romatomaat en breng licht op smaak met peper en zout.

Prik het bladerdeeg meerdere keren in met een vork om te voorkomen dat het te veel gaat ‘werken’ in de oven en bedek de tomaten ermee; stop de randjes een klein beetje ‘in’. 

Bak de tarte tatins ongeveer 15 minuten in de oven en keer ze daarna vrijwel direct voorzichtig (want heet) maar resoluut om.

Zelf bladerdeeg maken?

Je kunt kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken, maar er gaat niets boven vers zelfgemaakt bladerdeeg! Hoe je dat doet? Tijdens de tweedaagse themacursus Bladerdeeg leer je bladerdeeg maken volgens vier verschillende methodes.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.