Ingrediënten
voor 10 stuks

250 g bladerdeeg
250 g taugé
100 g kip, in kleine stukjes
25 g boter
25 g ui, gesnipperd
10 ml ketjap
sambal naar smaak
knoflookpoeder naar smaak
zout en peper
50 g sesamzaad
losgeklopt ei

Extra nodig

deegroller
ronde steker van 10 cm Ø
kwastje
bakplaat, bekleed met bakpapier

Werkwijze

Verwarm de boter in een pan en laat uitbruisen. Doe het kippenvlees in de pan en bak het aan alle kanten lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg naar smaak sambal en knoflookpoeder toe aan de boter in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de taugé toe en laat kort smoren; het is het lekkerst als de taugé een beetje knapperig blijft. Doe de kipstukjes terug in de pan, roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de ketjap, zout en peper. Laat goed afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ca. 2 mm dik en steek er met de steker 10 rondjes uit. Leg in het midden van ieder rondje een beetje vulling en bestrijk de randjes van het bladerdeeg lichtjes met water. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen dicht tot halvemaantjes. Druk goed aan.

Bestrijk de bovenkant van de flapjes licht met water, druk de flapjes in een kommetje met het sesamzaad en leg ze op de bakplaat. Laat ca. 15 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 190 ⁰C.

Bak de flapjes ca. 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Eet ze liefst warm. Lekker met satésaus!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.