Al een hele poos zijn we druk met de voorbereidingen van onze kiosk in Leidschendam. De openingsdatum stond oorspronkelijk eind augustus gepland, maar is vanuit Mall of the Netherlands verder richting najaar verschoven, wat ons wat extra tijd gaf om de puntjes op de i te zetten. Essentieel onderdeel van de voorbereidingen is natuurlijk het samenstellen van het team dat kiosk gaat bemannen.

Een leuke uitdaging! We nemen immers wel vaker nieuwe collega’s aan, maar dat is dan in de context van een team dat al staat. Dan is het beter in te schatten of iemand daar ook in past. Dit zijn allemaal nieuwe collega’s in één keer. En dan komen zij ook nog te werken in Leidschendam, zo’n vijf kwartier rijden vanaf onze vaste plek in de leerfabriek te Oisterwijk. Dat wisten we natuurlijk van tevoren, maar toch vonden we de personele planning wel even spannend.

Eerste kennismaking
Gelukkig kregen we meer dan genoeg reacties op de vacatures, en wat een leuke brieven zaten ertussen! Voor het verkoopteam wilden we een heel aantal mensen spreken, dus een strakke planning was geen overbodige luxe. We nodigden alle sollicitanten verspreid over twee dagen uit in Oisterwijk, daar staat immers toch het moederbedrijf. Ze kregen allemaal een individuele kennismaking van een half uur en rond de middag nam Robèrt hen mee voor een uitgebreide rondleiding, gevolgd door een lunch in Keuken Van Leer. Kortom: een echte kennismaking met elkaar, met het bedrijf en met ons.

Daarna ging ik samen met collega Maureen naar Leidschendam voor de tweede gesprekken. In die ronde hebben we nog elf mensen gesproken en tegen acht van hen hebben we kunnen zeggen: welkom bij de club!

Nieuw inzicht
Allemaal gaven ze aan dat ze de kennismakingsdag in Oisterwijk zo inspirerend hadden gevonden. Die dagen hebben ons ook veel inzicht gegeven in wie we als bedrijf geworden zijn. Deze ‘bezoekers’ waren immers meer dan kritisch: zij moesten voor zichzelf beslissen of wij hun nieuwe werkgever zouden kunnen worden. En het leuke is dat het hun allemaal was opgevallen dat niet alleen Robèrt, maar het hele team zo gepassioneerd is. Een mooi compliment voor alle collega’s, dat maakt me trots!

Met een meer dan tevreden gevoel gingen we na twee lange dagen dus weer terug naar Oisterwijk: het verkoopteam voor Leidschendam is – voorlopig – compleet én we hebben het gaafste team dat er is. Blijkbaar voelt dat niet alleen zo, maar zien anderen dat ook!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.