Allereerst heeft dat natuurlijk te maken met het feit dat je als thuisbakker geen onnodige toevoegingen of broodverbeteraars gebruikt. Een tip kan daarom zijn om wat margarine op je deeg te doen. Margarine heeft namelijk een soort broodverbeterfunctie en geeft dus meer malsheid aan je brood, waardoor het ook wat langer een versbeleving geeft.

Daarnaast blijft het voor luchtig, smakelijk én mals brood van belang dat je het deeg goed soepel kneedt en voldoende water gebruikt:

  • Experimenteer eens met meer water. Hoe meer water je gebruikt, hoe plakkeriger en moeilijker te hanteren het deeg, maar ook hoe malser en luchtiger het eindresultaat. Probeer gewoon eens een klein scheutje water extra toe te voegen en kijk hoe dat uitpakt.
  • Kneed rustig en langdurig. Vergelijk het met een stukje kauwgom: je kunt pas bellen blazen als je er goed op hebt gekauwd. Zo wordt je deeg ook pas écht soepel en luchtig als je het goed hebt gekneed. Tip: kijk eens naar de instructiefilmpjes op www.meesterlijkbrood.nl.

 

 

 

Basiscursus brood

Wil je meer leren over (de basis van) brood bakken? Dan is onze cursus Brood I iets voor jou. In twee intensieve cursusdagen leer je vooral op de juiste manier kneden en veel water te gebruiken op je deeg. Houd de cursusagenda in de gaten voor nieuwe cursusdata.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.