Niet alle deeghaken zijn zo ontworpen dat ze het deeg écht goed kneden. 

In onze grote kneedmachines in de bakkerij gebruiken we wel deeghaken. Die hebben zo’n goede spiraalvorm dat ze het hele deeg ‘pakken’ en doorkneden. Mijn ervaring is dat deeghaken van kleinere keukenmachines vaak minder goed door het deeg heen gaan en dan duurt het kneden dus ook onnodig lang. Een bisschop heeft dan meer oppervlak en dus ook meer grip.

Een tweede voordeel van een kneedmechanisme met meer oppervlak is dat dit het product tijdens het kneden meer lucht geeft. Denk maar aan slagroom opkloppen: de room wordt luchtiger al je hem opklopt met een garde met véél draadwerk. Met name bij slappere degen is een bisschop dus handig om het deeg wat meer luchtigheid te geven.

Overigens zou ik bij stuggere degen wel altijd een deeghaak aanbevelen. Daar kom je met een bisschop simpelweg niet goed doorheen.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.