Ingrediënten
voor ca. 10 stuks

250 g bloem
3 eieren
5 g zout
25 g (basterd)suiker
10 g gist
150 g boter, op kamertemperatuur
125 g parelsuiker (P4 is ideaal)

Extra nodig

plasticfolie
wafelijzer

Werkwijze

Meng de bloem, eieren, zout, basterdsuiker en gist tot ¾ van het gewenste resultaat. Als je machinaal mengt: eerst 3 minuten langzaam en dan 8-10 minuten op volle snelheid. Voeg de boter toe en kneed het deeg af; het is goed als je het zo dun kunt uitrekken dat je erdoorheen kunt kijken. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Doe het deeg in de mengkom van de keukenmachine en kneed met de deeghaak rustig de parelsuiker erdoorheen.

Verdeel het deeg in stukken van ca. 70 g (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer). Kneed het deeg in een bolvorm en laat 15 minuten rusten. Geef het deeg nogmaals een bolvorm en laat 60 minuten narijzen.

Vet het wafelijzer in en bak de deegstukken een voor een tot ze goudbruin en gaar zijn. Lekker met een goede basisvanillesaus.

Meesterlijke instructievideo’s

In de instructievideo’s op www.meesterlijkbrood.nl demonstreert Robèrt de belangrijkste basistechnieken van brood bakken, waaronder kneden (met de hand en machinaal) en opbollen.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.