Hier bestaat bij veel mensen verwarring over, maar fondant en marsepein zijn twee heel verschillende producten!

Marsepein wordt gemaakt van één deel suiker en één deel amandelen. Je kunt er bijvoorbeeld figuurtjes van maken of een taart mee bekleden. Fondant is er in twee soorten:

  • De klassieke bakkersfondant wordt gemaakt van suiker, water en blanke stroop. Resultaat is een vaste witte massa die door te verwarmen weer wat vloeibaarder wordt. In vloeibare toestand kun je bakkersfondant gebruiken om een taart of een tompouce te glaceren (oftewel: van een laag glazuur voorzien).
  • Uitrolfondant is een mix van poedersuiker en eiwit. Dit kun je ook gebruiken om een taart mee te bekleden. Uitrolfondant is goedkoop en geeft een spierwit resultaat, maar is wel minder lekker dan marsepein. Voor het beste van twee werelden kun je een dun laagje marsepein onder de fondant leggen. Rol wel altijd zowel marsepein als fondant heel dun uit, want een dikke laag eet niet lekker.
Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.