Als je een nieuwe oven gaat kopen, zijn er zoveel verschillende ovens met zoveel verschillende functies dat je misschien al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan daarom handig kan zijn om een afspraak te maken met een adviseur met verstand van zaken. Het belangrijkste criterium blijft echter altijd: wat wil je bakken?

Als je me vraagt wat voor oven je het best kunt gebruiken, stel ik altijd een wedervraag: wanneer is het product dat je wilt bakken uitgevonden?

  • Een relatief modern product als afbakbroodjes of brownies bak je het best in een moderne oven, een heteluchtoven dus.
  • Producten als macarons of cakejes bestaan al honderden jaren en in die tijd had men nog helemaal geen heteluchtovens. Die bak je dus het best in een oven met boven- en onderwarmte.

Ach, natuurlijk kun je ook wel macarons bakken in een heteluchtoven, maar als je gaat voor de beste kwaliteit, is dit wel een overweging.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.