Ingrediënten
(ca. 6 personen)

100 ml melk
200 g witte chocolade, in stukjes
300 ml slagroom

Extra nodig

2 siliconen bolmatjes (bolvormen ca. 6 cm Ø)

Werkwijze

Breng de melk aan de kook. Giet de hete melk over de chocolade en roer glad. Laat afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door de afgekoelde chocolademassa; eerst een beetje om familie te maken en dan de rest.

Giet de mousse in de bolmatjes. Zet één bolmatje in de koelkast en één in de vriezer, tot de mousse bevroren is. 

Druk de bevroren mousse uit het bolmatje. Druk steeds één bevroren halve bol met de platte kant op de mousse uit de koelkast (die nog in het matje zit) en draai voorzichtig een kwartslag. Vries het geheel opnieuw in. Als de bollen bevroren zijn, druk je ze gemakkelijk uit de vormpjes. 

Laat de mousse langzaam ontdooien in de koelkast en serveer met mangosorbet en stukjes abrikoos. 

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.