Ingrediënten

150 g zalmpuree*
50 g crème fraîche
1 bl gelatine, geweekt
50 ml slagroom
50 g boter
50-100 g gerookte zalmsnippers
tomatenpuree (optioneel)
zalmeitjes (optioneel)
dille
zout en peper

* Je kunt hiervoor zalm uit blik gebruiken en die pureren. 

Extra nodig

spuitzak met gekarteld spuitmondje
6-8 feestelijke glazen

Werkwijze

Klop de zalmpuree op met de boter. Voeg langzaam de crème fraîche toe.

Verwarm de slagroom lichtjes in een pannetje op het vuur. Voeg de gelatine toe (niet uitknijpen) en voeg de room toe aan de zalmmousse. Klop de mousse op tot een crèmige massa en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje tomatenpuree. Doe de mousse in een spuitzak.

Leg onderin de glaasjes wat zalmsnippers en dille. Spuit hier een toef mousse op en maak af met nog wat zalmsnippers, dille en eventueel zalmeitjes.

In de schift? Zo los je het op

Deze mousse raakt snel een beetje in de schift. Als het bij een beetje blijft, is dat niet zo erg. Als het te erg wordt, hier een paar tips om het op te lossen: 

  • Voeg iets meer boter toe; met wat meer vet gaat de massa minder snel schiften. 
  • Je kunt proberen de massa uit de schift te krijgen door hem heel lichtjes te verwarmen, bijvoorbeeld met een brandertje op de mengkom of au bain-marie. 
Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.